textier: De ce se folosesc copii în campanii electorale

21 mai 2008

De ce se folosesc copii în campanii electorale

Te înşeli, Rogozane: dacă întrebi un publicitar, îţi va spune că folosirea copiilor în spoturi electorale - tocmai! - e cîştigătoare! Bine acum, vorba ta: depinde cum foloseşti acei copii (şi depinde şi ce soi de publicitari întrebi)...
Ca să-mi evit interpretările: eu personal sînt împotriva acestui tip de exploatare infantilă. În afara legislaţiei de protecţie a copilului, atît de des invocată în media, aş putea să argumentez şi cu restricţiile CNA-ului care lasă o listă foarte scurtă de categorii publicitare în care "e voie cu copii".
Dar! Dacă tot e să facem analiză şi studiu de caz, hai să (re)vedem cu ce spot a cîştigat Lyndon Johnson alegerile din 1964:

Wikipedia: Daisy (television advertisement)
UPDATE: Costi Rogozanu detaliază şi modalizează, după ce am vorbit ieri, la ieşirea din emisie. Verdictul se cam conturează, mai ales şi în urma comment-urilor: or fi copiii buni în reclame, dar nu beizadelele candidaţilor. Idee la care consimt şi eu. Există totuşi un "dar" care merită apostilat aici, apropo de tot mood-ul acestei campanii bălţate... Promit să revin cu desluşiri.

Etichete: , ,

1 Comments:

Anonymous Pescuit said...

Copii in campania electorala???
Ce sa mai spui, cand deja stim ca si cainii au fost imbracati la Bacau un afise electorale.
Pescuit

7:37 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home