textier: Senzaţional! 2 români sărbătoresc pe bune 14 feb.

14 februarie 2008

Senzaţional! 2 români sărbătoresc pe bune 14 feb.

De 7-8 ani fac texte pentru promoţii de Valentine's Day. Nici anul ăsta n-am scăpat.
Toate mărfurile greu vandabile se iau, se ambalează pe cît posibil la pereche ("una lui, una ei"), li se agaţă o inimioară roz şi se pun în raft ieftinite, chipurile "de Ziua Îndrăgostiţilor".
Credeţi-mă: nimeni din marketing sau din advertising nu-şi face iluzii că, de 14 februarie, românii îşi fac cadouri cu adevărat din dragoste. Sanchi, nea Vlade: e o convenţie. 14 februarie e o zi a soldurilor cu pampon. E o sărbătoare a calculelor, a daibogiului, a economisirii. Lumea îşi face cadouri nu din dragoste, ci din pur interes.
Întîmplarea face ca fix acum 10 ani, cînd nu începuse încă moda asta enervantă, soţia mea şi cu mine să ne fi căsătorit civil. Cum e să sărbătoreşti dragostea adevărată în răspăr cu toată această coregrafie generală a dragostei din plastic, "mimate", cu ochii mereu la portofel? Am povestit anul trecut, la a 9-a aniversare.
Pentru cine n-a citit sau pentru cine vrea să revadă...

Etichete: , ,

4 Comments:

Anonymous Anonim said...

felicitări!:)

7:46 a.m.  
Blogger yesterdayman said...

una: deci aseara la 21:45 la Plaza intra intr-un magazin un indragostit cu vreo trei indragostite dupa el si le sopteste dragastos in gura mare: "loatz ce vrea inimile voastre, da? am bani sa platesc si zece femei"
doua: deci tot aseara, densitatea populatiei indragostite pe metru patrat de Mall depasea densitatea populatiei Indiei, sau Chinei (for that matter), da? si toti se invarteau ca niste de-alea intr-o caldare, ca putini cumparau ceva... sa zici... majoritatea iesiti numai sa-si popularizeze mulantii rosii si cizmele aurii peste niste *pardon* cat noi doi la un loc (ma rog, nu cred ca suntem cel mai bun exemplu, la cat de filiformi suntem...)

hepi zdei, cum zici tu
:))

12:16 p.m.  
Blogger textier said...

diana: multumesc
yessy: lol! excelenta fresca, balzacianule! (si nu ma refer neap. la silueta cind te cataloghez astfel)

3:38 p.m.  
Anonymous Anonim said...

O privare pe blog OTV http://otvteleviziunea.blogspot.com Yahoo ID: otvteleviziunea

11:46 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home