textier: Militaru & Textieru' atacă Ciocoflenderu'!

23 ianuarie 2008

Militaru & Textieru' atacă Ciocoflenderu'!

... în noua dezbatere ArgueAds, de pe IQads.
Rolul meu a fost să-l apăr pe Florin Piersic pentru poziţia jenantă în care a nimerit acceptînd să "endorseze" RCA-ul de la AstraUniqa. Ana Militaru i-a făcut "rechizitoriul", neuitînd să menţioneze un amănunt interesant: numindu-i "ciocoflenderi", spotul riscă să-i jignească pe asiguraţii Astra... (Ori o dăm popular, ori mergem pe autoironie?)
Şi iată o comparaţie pe care am evitat-o (aş fi dat apă la moara "acuzării"), pe care însă o recuperez aici:
A se vedea poziţia demnă a lui Mircea Albulescu, care prestează un voice-over cinstit pentru RCA-ul de la Omniasig, în coda unei serii de spoturi umoristice cu "întîmplări la volan" (care cam miros a import). În contrast, Florin Piersic ne plictiseşte cu discursul despre ciocoflenderi, conducînd degerat cu geamul deschis... pentru ca partea de call for action să îi revină tot vocii competente a lui Dorin Niculescu. Asta îmi aminteşte de filmul acela istoric în care Florin Piersic l-a jucat de Cuza... dublat cu vocea lui Amza Pellea!
Pentru că nu am putut să-l apăr mai bine în cazul dat, am pledat în favoarea Maestrului făcînd apel la un episod din perioada sa de glorie (pe care îl redau mai jos ca sneak peek al articolului):



Florin Piersic este unul dintre cei mai iubiti romani. A fost mare haiduc in filme, dar a fost demn si curajos si in viata privata. Stii, prin '78-79, Piersic l-a caftit pe insusi Nicu Ceausescu, care se luase in public de sotia sa, pe atunci actrita Ana Szeles. Zvonul cuprinsese tot orasul, poate chiar toata tara. Ne dadeam telefoane si ne intrebam incifrat despre soarta lui Harap Alb... Nu era internet pe vremea aia, dar aveam canalele noastre. Tin minte ca acuma ca Radio Europa Libera a anuntat cum ca Florin Piersic murise batut de garzile de corp ale lui Nicusor (cu siguranta o dezinformare securista)... Tara fierbea... Ceausescu al mare s-a temut de o revolta populara. Asa ca... Duminica urmatoare, la show-ul tv de la prinz (sa va reamintesc ca pe vremea aceea era doar TVR si ca mai toata romanimea casca ochii la Album Duminical?), apar sotii Piersic surizatori in postura, absolut insolita pentru ei, de prezentatori tv! Florin avea ditai boldanele date cu fixativ si baga zimbetul seducator. Ana era mai adorabila ca oricind. Ca sa excluda banuiala inregistrarii, au zis ceva de genul: "ne intilnim azi, intr-o superba duminica de 17 aprilie" (sau ce data o fi fost). Clar efort de potolire a crizei. Se cazuse la pace: Piersic acceptase ordinul de sus de a se adresa natiunii cu scop "depresurizant", dar familia Ceausescu si-a declarat in acest fel infringerea. Neoficial, Ceausescu ne-a transmis ca e constient de faptul ca, pentru romani, exista cineva mai iubit decit el. Asta e Florin Piersic.

Related link: Rossini, factotum-ul publicităţii

Etichete: , ,

2 Comments:

Blogger Unknown said...

Nu prea stiu ce sa zic despre caracterul eroic al lui Florin Piersic, seamana cu povestile despre cum Tatulici l-a batut pe Nicusor, sau cum i-a aratat dorsalul Andone. Acum, chiar asa, eu simt empatie pentru Nicusor, ce naiba, babacu era sef de trib, iar de el se luau toti baietii in curtea scolii? Cat despre Florin Piersic, numai de bine, dar mai exista si sanatorii in care se poate desfasura.

10:20 a.m.  
Blogger BĂNĂŢEANU said...

mie mi se pare penibil in reclama aia

9:32 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home