textier: Cronica Cîrcotaşilor la origini...

20 ianuarie 2007

Cronica Cîrcotaşilor la origini...

... se cheamă "Striscia la notizia" (tradus aprox., "Şopîrliţa ştirilor") şi e o emisiune veterană, de mare succes, de pe unul dintre canalele lui Berlusconi. Cronica... e aşadar o "franciză", un format cumpărat de Prima (dar care nu e?!).
Marea diferenţa dintre copie şi original nu constă nici în bunăciunea bebeluşelor, nici în bogăţia decorului, nici în implicarea sponsorilor. Acestea sînt aspecte secundare. Deosebirea de substanţă dintre Stricia... şi Cîrco-cronică constă în faptul că emisiunea-mamă este zilnică (durează între 15 şi 30') şi, mai ales, LIVE! NEÎNTREGISTRATĂ (în afară de reportaje şi anchete)!! Şi astfel mult, dar muuult mai SPONTANĂ!!! Chiar cu o uşoară tentă de ţăcăneală burlească (se simte filiera Commediei dell'arte...).
Ca să fiu echidistant, aşa cum cere CNA-ul, hai să dau şi argumentaţia Cîrcotaşilor, atunci cînd li se reproşează lipsa de fairplay faţă de victimele lor din alte show-uri TV, care comit bîlbe, da, dar pe viu; în timp ce ei de colo pot oricînd "să dea-napoi şi să tragă din nou"...
Ei bine, la atari critici, Cîrcotaşii ripostează cu conştiinţa împăcată (sau cel puţin aşa par), cum că ei fac zilnic un matinal live pe Kiss FM (cum ar veni, başca), în care îşi dau drumul la vervă şi spontaneitate...

Etichete:

2 Comments:

Anonymous Anonim said...

nici mie nu-mi plac carcotasii. oricum...prin asta se vede inca o data lipsa certa de originalitate a romanului...
www.andreimilitaru.wordpress.com

4:12 p.m.  
Blogger textier said...

multm de comment, andrei.
mie in schimb imi plac circotasii! ii consider la fel de trebuinciosi ca si catavencii, divertisii si sarmalele reci.
si, tocmai pt. ca imi plac, le doresc sa se imbunatateasca si sa capete credibilitate.
am credinta ca fanii lor in primul rind trebuie sa le pretinda lui serban si mihai emisiuni in direct, mai bune si mai pline de maiestrie televizuala (pe care o masoara ei la altii, cu... "ocaua mica").

1:10 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home