textier: Sarmalele Reci - "Adrian Băsescu"

8 decembrie 2006

Sarmalele Reci - "Adrian Băsescu"

Iată ce mergea la radiouri anul trecut pe vremea asta. Îi datorez ideea prietenului Theo Dumbravă care, cu încă un an în urmă, a strigat în concert la Lăptărie, în aplauzele de după "Adrian Minune preşedinte", nu altceva decît "Adrian Băsescu preşedinte!". Băsescu era încă favorizat de public, Năstase era out (mai ales pentru "jumătatea de Românie" amatoare de Sarmale Reci). Dar tocmai izbucnise afacerea Mihăileanu... 2005-ul ne-a adus argumente în plus pentru care Sleiţii şi cu mine să dedicăm un "rock oriental" tuturor maneliştilor din politică. Care par să fie... fără număr!!!

6 Comments:

Blogger capace de canal said...

si e inca difuzata, fiind inca actuala ;)
http://blogariu.blogspot.com/2006/11/pamflit_14.html
http://blogariu.blogspot.com/2006/11/lista-cu-muzici-9112006.html

2:31 p.m.  
Anonymous Anonim said...

ce clip mishto :))

6:11 p.m.  
Blogger textier said...

am uitat să-l menţionez pe Ionuţ Coandă, maestrul designer care a făcut layoutul.
deci practic spotul.
şi o specială lui dj boariu care promovează acest (de acum) oldie.

6:19 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Dupa chipul si asemanarea "promiscuitatii infinite a lumii politice" (Textier dixit), iata ca, din pacate, acest cintec este, atit sub raport melodic, cit si sub cel al versurilor, tributar mai mult decit ar fi permis piesei "Accouples" a belgianului Marka.
Desi dupa parerea mea avem de-a face cu un evident plagiat, nutresc, intru citva nebuneste, ideea ca pentru prima oara in istoria umanitatii fulgerul inspiratiei a lovit la diferenta de doar 10 ani crestetele creatoare a doi falnici barbati: Marka si Prea Recea Sarma.

3:26 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Drept completare a postarii precedente:

www.marka.be

http://www.bide-et-musique.com/song/1767.html

3:43 p.m.  
Blogger textier said...

draga varză, îţi mulţumesc pt. urări şi pt. linkuri.
marka e un adevărat...
dar şi sarmalele mele!
cîntecul este original şi nu seamănă cu accoulples decît ca stil, ca intenţie şi întrucîtva şi ca ritm.
eu cînd am scris txt m-am gîndit mai mult la vali sterian, cu constituiţie-prostituţie/ democraţie-frecţie... l-oi fi plagiat şi pe el?
sper că nu ai de gînd, după aceeaşi logică, să îi acuzi pe muzicienii de blues că îi plagiază pe rapsozii anilor '20, că ai avea multe commenturi de trimis...
ai zis bine "părerea ta", ai zis rău "plagiat evident".
părerea mea, ca să nu zic evidenţa pură, e că acuplarea este diferită de aglutinare, mai ales cea contrastantă, oximoronică, paradoxală, ca în cazul lui "adrian băsescu".
în toată opera sr (şi la mine ca textier), poţi găsi multe oximoroane muzicale, stilistice şi logice: ai un şpriţ de vară pe timp de iarnă fără sifon, ai chiar pînă şi ideea de sarmale reci, care se vrea oximoronică şi contrastantă.
pt. tine, dragă varză, pot să admit că toate toate astea derivă de la vreun muzician belgian de al tău (care sînt f. tari, bravo, plastic bertrand rules forever, iar brel este zeul meu absolut). sper totuşi că ai postat acest comment nu ca să te dai "dăştept", ci pt. a semnala cu bună-credinţă o interesantă afinitate artistică. onorantă pt. mine, te asigur. merci.

2:46 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home