textier: Ultimul om din parcare

28 aprilie 2007

Ultimul om din parcare

Multă vreme am crezut că ăla care-ţi blochează maşina, la 10-20 de metri de un loc liber de parcare (cel puţin), este ultimul om.
Dar nu e el.
L-am întîlnit pe ăla care te blochează rămînînd în maşină; se uită la tine cum te apropii dar nu se mişcă de acolo; te vede cum deschizi portiera dar nici nu se clinteşte; te vede cum te aşezi la volan dar el rămîne în continuare stană; te priveşte plictisit cum îi faci semne cu mîna dar el nici nu se învredniceşte să atingă cheia din contact; te urmăreşte scîrbit cum începi să mişti încet maşina fără ca el să schiţeze vreun gest; dar îi sare ţandăra cînd îndrăzneşti să-l clacsonezi! Acela am zis eu că e ultimul om: cel mai detestabil din parcare; ultima culme a dispreţului meu.
Dar s-a dovedit că nu e el.
L-am cunoscut pe cel care te vede cum vrei să ieşi din rîndul maşinilor parcate şi se pregăteşte să-ţi ia locul, înfigîndu-se taman în fundul tău. Nici tu n-ai pe unde să ieşi, nici el nu are pe unde să intre. Te constrînge la manevre nefireşti, riscînd milimetric tamponarea, blocînd traficul şi trimiţîndu-te pe contrasens, în calea altora, care pe cine-njură? - evident, pe tine...
Dacă nu e el ultimul dintre oameni, atunci cine e?

Etichete:

1 Comments:

Anonymous Anonim said...

cred ca l-am intalnit eu pe ultimul om. Eram acum 2 seri - dupa 10 - sa mancam (eu si sotul in oras). Ne-am lasat masina in parcare, am comandat, am mancat si cand sa plecam.... iesi daca poti cu masina. In fata noastra o masina mica oprita, lasata cu avariile pornite. Fara sofer inauntru - evident. Am claxonat (se auzea in magazin), am claxonat indelung - dar deh... cei cu masina respectiva probabil mancau si ei. Intr-un final apoteotic cel ce avea masina parcata langa noi a venit si a plecat si am reusit prin destule manevre sa iesim si noi prin locul lui de parcare. Masina lasata aiurea - care incurca si circulatia - a ramas lasata... fix in mijloc.

Si ca sa spun ca se poate - fara sa laud neaparat "initiativa" - o sa spun ca alaturi de acest ultim om am vazut un tip cu o masina noua si de super marca care si el statea oprit blocand 2 masini, dar care a ramas in masina. Asa se face ca atunci cand cineva a dorit sa iasa, a pornit masina si a facut loc respectivului.

11:28 a.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home