textier: Analizaţi stilistic (şi logic...) asta!

7 februarie 2007

Analizaţi stilistic (şi logic...) asta!

"Primului presedinte roman care da semne ca e dispus sa aduca tara pe drumul pe care ar fi trebuit sa se aseze in urma cu 17 ani i se creeaza - si asta, culmea!, tocmai de catre cei care au pus sistematic in pericol institutiile democratiei - un portret de infractor politic si de potential dictator."
Şi pentru fraza "asta - culmea!" a fost nevoie de 50 de intelectuali...

Etichete:

11 Comments:

Anonymous Anonim said...

"a" fost nevoie...

7:47 p.m.  
Anonymous Anonim said...

"a" fost nevoie...

7:47 p.m.  
Blogger Bogdan said...

cand ai un post cu titlul " Analizaţi gramatical (şi logic...) asta!", ar trebui sa ai putina grija sa nu faci greseli!

oricum, vor fi nevoie de mai mult de 50 de intelectuali sa-ti corecteze postul! :P

12:47 a.m.  
Anonymous Anonim said...

ce mai, cei 50 sa faca o petitie in acest sens. aux petitions, citoyens! mi se pare normal, un fel de rit de trecere pentru adevaratul intelectual.

1:17 a.m.  
Blogger textier said...

multumesc, prieteni, am corectat.
initial am scris "au fost necesari", dar am zis sa n-o dau prea intelectual... si am revizuit... dar nu tot...
bogdan, acordul tau hipercorect (vor fi) e la misto, nu?
pt. ceilalti intelectuali: faceti ca maestrii nostri petitionari si iscaliti-va, va rog.
fane: tin minte petitia din 2000 in favoarea lui isarescu la prezidentiale, in urma careia ne-am trezit cu iliescu si vadim in finala! si apoi aceiasi ne-au tras un apel cum ca sa alegem "calea ratiunii"... of, daca n-au distractii...

11:00 a.m.  
Anonymous Anonim said...

da, ai dreptate. cred ca in momente d-astea, cind semneaza petitii ridicole, le dau usoare ameteli cuvinte ca 'societatea civila', 'reprezentantii societatii civile', 'responsabilitate' si, de ce nu, 'intelectual'.

nu e frumos ce imi vine sa zic, dar asa am vazut eu intr-un film din copilarie ca strigau pasoptistii: 'rahat cu apa rece'.

2:28 p.m.  
Blogger textier said...

aici mă despart de tine, dragă fane. pe mulţi dintre ei îi preţuiesc şi-i respect, unii îmi sînt amici, unii mi-au fost maeştri şi le sînt dator pt. ceea ce sînt eu azi. de la ei am învăţat lecţia elinească, cum că demagogul face rău democraţiei, deci trb. combătut şi izolat. precum şi că nu face bine "încremenirea în proiect"... acum, dacă ei zic (oarecum) contrariul, e poate tot o lecţie şi sînt gata s-o învăţ şi pe asta...

2:55 p.m.  
Anonymous Anonim said...

florin, m-ai facut sa ma uit din nou pe lista celor care au semnat, eu citisem petitia, dar m-am uitat in zig-zag la semnatari printre am recunoscut niste oameni care ar fi bucurosi sa fie asociati, fie si pe o lista de adeziuni, cu alte nume ilustre de acolo.

recunosc ca poate nu as mai zice ce am invatat eu din filmele copilariei (sint oricum sigur ca la pasopt nu suna atit de rau ca acum), dar asta nu schimba fondul, cu atit mai mult cu cit e si mai de mirare cum oameni de toata admiratia au acceptat sa semneze un asemenea text.

reactia mea este la petitie, in primul rind, la mania de a produce petitii pentru orice traznaie, dar si de curiosul obicei al elitei noastre de a gasi niste subiecte f. neasteptate, ca sa zic asa, fata de care sa reactioneze, ca reprezentanti (brusc responsabilizati) ai soc.civile. unele din cazurile astea le dai chiar tu, mai sus putin.

eu as fi bucuros sa gasesc un motiv pt. care merita semnata acesta petitie. faptul ca ii respectam individual nu ar trebui sa ne impiedice sa-i vedem critic in actiunile lor publice (de pe alte pozitii decit cele pt. care ii stim si ii admiram) mai ales, cind actioneaza, imi cer iertare, ca o turma.

ai toata admiratia mea pt. punctul tau de vedere insa.

6:00 p.m.  
Anonymous Anonim said...

am vrut sa zic 'trasnaie'...

6:08 p.m.  
Blogger textier said...

(lasati, lasati, domnule fane...)
poate ca in asta consta lectia de care ziceam
cind ni se naruie un idol de pe soclu, ne mai maturizam nitel.
idolul poate fi un semnatar sau altul, poate fi basescu insusi...
hmmm... imi inspiri un nou post... (hasta la vista, baby, i'll be back)

6:25 p.m.  
Blogger Bogdan said...

Biensûr ca "vor fi"-ul meu era la misto!

6:48 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home