textier: Reclama QFort se ţine minte... ne minte... ne minte

6 iunie 2008

Reclama QFort se ţine minte... ne minte... ne minte

ArgueAds: Militaru & Textieru' zic ceva de-o cercevea

Titlul e doar "pun for fun". Nimeni nu a acuzat spoturile QFort de reclamă mincinoasă. Dimpotrivă, detractorii le reproşează că spun lucrul cel mai evident şi mai plat despre o fereastră (sau o uşă): că rezistă la deschideri şi închideri repetate... Nu vreau să iau aici apărarea QFort-ului (nu pe gratis...), dar - pe bune acum, oameni buni: sîntem o ţară relativ recent "termopanizată". Hai să mai treacă nişte ani; şi să vorbim atunci despre cît de simplu şi de elementar e pentru o fereastră să dăinuiască... nu iască... nu iască...
Subtitlul e însă pe bune: am comentat cot la cot cu Ana Militaru campania TV a neo-geamgiilor, cu o anumită nuanţă binevoitoare de context (reacţionînd astfel la corul de huiduieli al forumiştilor). La sfîrşit i-am reproşat acestei reclame, abundînd de repetiţii, că (vorba din titlu) nu asigură totuşi memorabilitate brandname-ului... neamul lui... noima lui...
Citiţi aici întregul dialog militaro-textieresc (şi comment-urile "fraţilor", care îşi continuă tumultul... multul... multul...). Desprind doar un rar moment în care îmi declar preferinţele în materie de publicitate... citat e... citat e:
Dupa gustul meu, spotul stil romanţă e cel mai reuşit. A-l arăta în secvenţa repetată pe amorezul acela uşor patetic, binişor desuet, care face de trei-patru ori fandarea cu ochii şi buchetu-n sus, furnizează o senzaţie comică implacabilă. Este sursă clară, primară, de obţinere a rîsului, conform lui Bergson: mecanicitate implantată pe viu. E rîs pur, direct, "la prima mană"! E umor de mîna-ntîi!

Etichete: ,

2 Comments:

Anonymous Birloveanu Viorel said...

Foarte interesanta reclama la qfort.
Nu-mi permit sa comentez cat de buna sau de slaba este, cat enerveaza sau nu, dar cred ca, intr-un fel sau altul, isi face treaba.
Lucrez intr-un domeniu inrudit (la cel mai mare distribuitor al usilor Porta Doors, cu 40.000 de usi Porta Doors pe stoc si 180 de magazine in Romania si Bulgaria) si ma intereseaza modalitati eficiente de a vinde cat mai bine. Mai ales in conditiile actuale de criza, cresterea sau macar mentinerea volumului vanzarilor inseamna enorm pentru cele mai multe firme.

Cu stima,
Birloveanu Viorel
tel. 0752116317
tel. 0724311437
comenzi@usi-porta.ro
www.usi-porta.ro
www.polistiren.biz
www.gips-carton.biz

3:01 p.m.  
Anonymous Birloveanu Viorel said...

Scuze, daca tot a venit vorba, tocmai a aparut catalogul de usi Porta Doors 2010, cu noi modele.

4:09 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home