textier: Boicotul Zilelor Francofoniei e adresat guvernanţilor ROMÂNIEI

25 septembrie 2006

Boicotul Zilelor Francofoniei e adresat guvernanţilor ROMÂNIEI


(c) Silviu Gheţie

Am înregistrat două cazuri de francofili care, mai degrabă mioritici decît gavroşarzi, s-au dezis de micul meu protest intim, tăcut şi nonviolent. Şi 100% cultural. Lor le dedic, mai jos, două decupaje din presa noastră online.
Şi o precizare: tocmai pe francofonia voastră, a noastră, a generaţiilor de cititori de Larousse şi Robert, s-a clădit pretenţia guvernanţilor noştri de a se da francofoni. Tocmai pe iubirea noastră faţă de valorile tipic franceze s-a clădit dispreţul acestor românache, vremelnic cocoţaţi deasupra noastră, faţă de noi, cei mulţi, care am băgat Gorunescu şi Mauger în timp ce ei trăgeau sexy-party-uri în Primăverii.
România n-a fost o colonie sau un dominion franţuzesc, asemeni celorlalte state din acest Commonwealth neoficial. România este francofonă şi francofilă prin adeziune, prin convingeri, prin tradiţie culturală. România este francofonă şi datorită ţie, care ai băgat Pifuri şi cărţi de la FNAC. Francofonia vine de jos în sus, cetăţene. Cine încearcă să-i schimbe azi sensul nu este decît un inamic al libertăţii-egalităţii-fraternităţii.
Parizienii ar fi făcut deja baricade...

Sa boicotam sommet-ul
de soferu turmentat (2006-09-18 23:31:08)
Propun boicotarea acestui sommet. Astfel toti posesorii de autoturisme, indiferent de anul de fabricatie sint rugati sa circule in ziua de 23 septembrie, cit si in zilele de 27-29 septembrie, sa claxoneze cit mai des si sa blocheze toate arterele importante. E singura ocazie de a ne razbuna pe cei ce ne conduc.


Sindicaliştii boicotează Francofonia
Sindicaliştii ameninţă că vor boicota Congresul Francofoniei, prin blocarea străzilor Capitalei. Ei sunt nemulţumiţi de nerespectarea de către guvern a negocierilor privind creşterea nivelului de trai al populaţiei şi de modificările la Codul Muncii, care lasă la atitudinea angajatorului cazurile de încetare a contractului individual de muncă. "Atenţionăm guvernul că vom folosi toate pârghiile posibile. Vom începe pichetarea parlamentului în fiecare miercuri şi joi, timp de şase săptămâni", a declarat preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

1 Comments:

Anonymous Anonim said...

ai dreptate, dar nu de dragul de a se da francofoni fac ai nostri tot tambalaul. ci din oportunism, sint tot felul de treburi de relatii internationale, economice etc. la mijloc. altfel de ce s-ar da si bulgarii francofoni, ca din cite stiu sint si ei pe acolo.

iar treaba asta cu protestul, sincer, mie imi vine sa rid, adica chiar rid la textele astea cel putin, fie el cultural, intim si tacut, tot inseamna sa te stresezi sa faci invers decit ei. o sa-i ai in cap toata ziua si zau daca merita. acum nu zic ca protestele nu sint bune. sa fi iesit parizienii in strada deja? hm... mi-a placut faza cu Mauger. da, dom'ne, chiar asa s-a intimplat.

12:16 a.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home